Skal du køre bus i 15 minutter? Eller venter der en hel dag med bilkørsel mellem de forskellige kunder? Uanset hvad så har du chancen for at udnytte tiden maksimalt med disse 5 kneb!

1. Tag de enklere telefonsamtaler, når du kører i bil

At ringe og besvare opkald er nok en af de mest typiske måder for sælgere at effektivisere deres arbejdstid, når de sidder i bilen. Selvfølgelig er det ikke alle samtaler, man kan føre i bilen, men er der tale om nogle lidt mere simple aftaler, kan det sagtens lade sig gøre. Så har du ikke allerede handsfree i bilen, må du straks få det installeret! Sørg for, at kunden (eller hvem du lige skal tale med) ringer til dig – ikke omvendt. Hermed slipper du for at skulle rode rundt med tasterne, når du skal lede efter det rigtige navn under dine kontaktoplysninger. I stedet kan du have fuldt fokus på vejen.

2. Snak med (så at sige) alle mennesker, du møder på din vej

Man ved aldrig, hvem en fremtidig kunde er. Måske er det faderen til din tidligere klassekammerat? Kvinden, du mødte til frokostforedraget den anden dag? Eller ham fyren, som bemærkede, at du tabte en seddel, da du rodede i jakkelommen? Derfor er det altid en god ide at tale med de mennesker, du møder. Selvfølgelig skal du ikke snakke med alt og alle, men stadig: Vær interesseret i andre og forsøg at få gang i en samtale, når du er ude i ”marken”.

3. Tag en pause og tjek indbakken regelmæssigt

Der er visse ting, du ikke kan, eller ikke skal gøre, mens du kører bil. Du skal hverken læse eller besvare mails. Men hvad gør du, hvis du skal køre rigtig langt eller rigtig meget en enkelt dag og ikke vil lade kunder eller kolleger vente? Du tager selvfølgelig et par mailpauser! På den måde kan du ikke blot levere hurtige svar og undgå en overfyldt indbakke, men også få en tiltrængt pause fra kørslen.

4. Øv dit salgspitch til perfektion

Når du er på farten, har du en god mulighed for at øve og forfine dit salgspitch. For uanset om du sidder i en bus, et tog, et fly eller kører bil, kan du visualisere en historie i dit hoved. Når du skal memorere flere ting på én gang, er det ret almindeligt at skabe en historie omkring de enkelte elementer – jo mere tosset og mærkelig historien er, desto lettere bliver det at huske den. Så lad fantasien vandre og skab et uforglemmeligt pitch (bogstavelig talt), når du er på farten næste gang!

5. Hold dig opdateret om markedet

Som sælger gælder det om at være velforberedt. Ikke blot i forhold til produkter, men også om den, du sælger til, og markedet generelt. Derfor er det godt, hvis du holder dig opdateret omkring økonominyheder, og hvad der ellers sker i dit netværk. Heldigvis kan dette gøres på mange forskellige måder. Du kan læse nyhedssites, lytte til branche-podcasts og scrolle gennem LinkedIn. Vælg det format, du kan lide, og som passer til din rejseform – vi behøver nok ikke at fortælle dig, at det er en dårlig kombination at læse og køre bil…